Certificaten en Diploma’s.

In het jaar 2010 hebben we een kennelnaam aangevraagd omdat we graag een nestje wilden fokken, maar niet voor één keer. We willen graag fokken volgens de regels. We hadden zelfs  een naam bedacht: Waggish Comrades

Uitleg van de kennelnaam:

“Waggish betekend ondeugend en Comrades betekend kameraden.

Een Cairn is lekker eigenwijs. Altijd halen ze wel weer iets uit, grote gaten in de tuin, stiekem  weglopen en dan kijken ze je aan met hun snoetjes alsof er niets gebeurd is en zo kan ik er nog wel een paar opnoemen.

Om te begrijpen waar de naam  Cairn Terriër vandaan  komt, moet je eerst iets weten van de geschiedenis van dit ras.

Geschiedenis van het ras Cairn Terrier

Terrier is afkomstig van het latijnse woord Terra (aarde). Terrier is dan ook latijns voor “aardhond”. Cairn is Schots voor steenhoop. Hieruit blijkt wel wat de oorspronkelijke taak was van de Cairn Terrier.

De cairn terrier moest als werkhond tussen de rotsen, in holen (“Cairns”) dringen om jacht te maken op bijv. vossen, otters, dassen en ratten. Het van oorsprong Schotse ras is al bekend sinds 1600. Vermoedelijk komt hij uit de Schotse Hooglanden en het eiland Skye. De Cairn kent een ruime variëteit aan kleuren. Maar hij mag nooit helemaal wit of helemaal zwart zijn.

P1020141

Kennelregistratie bij Raad van beheer aangevraagd

In 2010 hebben we een kennelregistratie aangevraagd met de naam:  Waggish Comrades

Ons Diploma Kynologische kennis 1

Inmiddels hebben we ons Diploma KK1 (Kynologische kennis 1) behaald op 22 September 2012.