Wie Zijn Wij

Mijn dochter en ik zijn dol op honden maar voor dat er één in ons huis kwam liet lang op zich wachten.

Maar op een zondag in Januari 2007 was het zover, we zijn naar een cairn terrier gaan kijken bij ons in de buurt, natuurlijk ben je meteen verkocht, mijn dochter was er niet bij, zij moest werken die dag in het dierenpension.Toen ze hoorde dat we een hondje hadden uitgezocht moest ze er direct naartoe.

Helemaal in de wolken waren we toen mambo in ons huis is kwam . Onze trimster (Marieke Auterie) had ons voor gesteld om een keer deel te nemen aan een hondenshow. Zonder ook maar enig model er in te brengen of te trimmen gingen we er naar toe. Ik weet het nog zo de ijsselshow in zwolle, dit vergeten we nooit weer. Maar daarna zijn we nog naar de N.C.T.C clubmatch  en kregen we de smaak te pakken en vinden we het geweldig om te doen. Mijn dochter loopt in de ring en ik doe thuis het trimwerk. We maken er  met de hondeshow’s een gezellige dag van.

We zijn naar enkele trimworkshops van Mieke Jansen geweest en hebben daar de fijne  kneepjes van het vak geleerd, zodat we onze eigen cairn’s kunnen trimmen.

Allereerste hondeshow die we gelopen hebben zonder maar enig trimwerk te verrichten in Zwolle de IJsselshow.

 7 oktober 2007

Mambo stond in de jeugdklasse en werd gekeurd door: Mr. Falk-Rüdiger siewert

Marianne Tuinte-Freriksen

Ik ben 52 jaar en werkzaam als Verzorgende IG in het verpleeghuis te Delden. Ben al meer dan 25 jaar getrouwd en heb 3 kinderen en inmiddels 3 cairn terriërs.  De eerste Cairn genaamd Mambo heb ik gekocht van een fokker die op 10 km afstand van mij woonde (Mevr. Klumpers-Averdijk) te Ambt-Delden, zij fokte volgens de regels van het NCTC. Dit is inmiddels al weer 10 jaar geleden en  heb ik in 2008 een teefje aangekocht genaamd Nala (cobby body slippery when wet bij Mieke Jansen en in 2014 mijn tweede teef aangekocht genaamd Sinne (Jump for Joy’s Fairytale) bij Wilma van Keimpema.

We (mijn dochter en ik) lopen regelmatig shows om de kwalificaties te behalen om te fokken volgens de regels.

Inmiddels hebben we enkele nestjes gehad en beleven hier veel plezier mee.

170726Cairns Tuinte 70D012

Saskia Tuinte

Hallo, mijn naam is Saskia Tuinte en ik ben de dochter van Marianne Tuinte. Ik ben 25 jaar oud en woon in Hengevelde.

In 2013 ben ik afgestudeerd voor de opleiding Dierenarts assistent Paraveterinair. Nu ben ik werkzaam bij “De Breborgh” (Dierenpension/Hondenschool/Dierencrematorium te Bentelo.

Samen met mijn vriend,  Jeroen heb ik twee Cairn Terriërs. Ik heb een reu genaamd Watson (Jump for Joy’s Fairytale) en een teef genaamd Abby (Waggish Comrades Buckish Bayra). Dankzij mijn moeder ben ik helemaal verzot geraakt op Cairns en help ik  haar sindsdien mee met de shows, trimmen en het verzorgen van de honden.

Het begin met fokken

Toen wilden we graag een cairn terrier erbij maar dan echt voor de show. Haar hebben we bij Mieke Jansen gekocht, ze heet Nala en haar stamboom naam is Cobby body slippery when wet  ze is 17-09-2008 geboren, een blonde pittige tante. Bij hondeshows bied mieke vaak de helpende hand, dit vinden we erg fijn.

Nu zijn we zover dat we puppies willen met onze cairn’s. Eerst een kennel naam aangevraagd in 2010. In juni 2011 is nala gedekt door Tofthus Augustus (van Ol’Kyarnrowen’s kennel) en nu maar wachten tot de puppies worden geboren. Dit word een hele spannende tijd. Yvonne v.d. Bogert van de Ol’Kyarnrowen’s kennel heeft ons ook veel geleerd, waar ik haar zeer dankbaar voor ben. Eindelijks is het dan zover, onze eerste puppies op 22 Augustus 2011, wat zijn we blij en trots.

Na dit heerlijke avontuur hebben we de Opleiding KK1 te Arnhem gevolgd om onze kennis te verbreden als Fokker. Inmiddels ben ik ook al met de opleiding KK2 klaar maar moet nog examen afleggen in 2014.

Mijn dochter is afgestudeerd voor Dierenarts Assistent Paravetinair, die kennis kunnen we goed gebruiken met onze Cairn’s.

Inmiddels is ons tweede nestje al geboren en hebben we een heel mooi teefje aangehouden om onze kennel uit te breiden en ze heet: Waggish Comrades Buckish Bayra roepnaam Abby. Ze heeft inmiddels haar eerste show gelopen en met heel een mooi keurrapport Veelbelovend.